Kontakt
Janssen-Timmerwerken
Holterstraatweg 46 A
7462 TW Rijssen
Homepage:www.janssen-timmerwerken.nl
Telefoon:06-55772366
Fax:

Zolder verbouwen

Wilt u de zolder van uw huis verbouwen? Misschien wilt u hem gaan gebruiken als extra slaapkamer of kantoor. Of u heeft een ander huis gekocht en is de zolder aan een verbouwing toe? Wij helpen u graag! Als exclusief timmerwerk in Rijssen hebben we veel ervaring met het verbouwen van zolders. Bekijk hier onze referenties.

Prachtig afgewerkte zolder na verbouwing

Zolder verbouwen: duidelijke planning en kosten

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom komen we graag vrijblijvend bij u langs om uw zolder te bekijken en de plannen te bespreken. We adviseren u over de mogelijkheden, materiaalkeuzes en energiebesparende maatregelen die ook het comfort verhogen. Vervolgens brengen we een offerte uit en geven we u een indicatie van de planning.

Tijdens de uitvoering houden we u ook steeds op de hoogte van de planning, de kosten en de werkzaamheden. U weet in het hele project waar u aan toe bent. Zo beperken we de overlast zo veel mogelijk.

De zolder verbouwen tot leefruimte

Gebruikt u de zolder van uw huis alleen als opslagruimte? Zonde, want er kan zo veel meer met de zolderruimte. Wij kunnen uw zolder verbouwen tot volwaardige leefruimte, zoals een slaapkamer (met aansluitende badkamer) of een werk- of hobbykamer. Door op maat gemaakte schotten of kasten onder de schuine kap houdt u opbergruimte, zonder dat het ten koste gaat van het beloopbare vloeroppervlak.

Zolder verbouwen: trap en indeling

Heeft uw zolder weinig daglicht en is hij alleen te bereiken met een uitklapbare vlizotrap? Dan zijn dit de eerste punten om aan te pakken. Om van uw zolder een volwaardige kamer te maken zijn een goede trap en voldoende daglicht essentieel.

Met scheidingswanden kunt u de zolderverdieping op een eenvoudige manier onderverdelen in verschillende ruimtes. Als u de verdieping later weer op een andere manier wilt inrichten, wijzigt u deze indeling relatief eenvoudig.

Zolder verbouwen: dakkapel of dakramen

Een dakkapel geeft niet alleen meer daglicht, maar ook extra ruimte op uw zolder. Een prefab dakkapel is snel geplaatst. Maar als timmerman kunnen we natuurlijk ook een dakkapel op maat maken, helemaal in de stijl van uw huis. Het platte dak van een dakkapel houdt wel wat daglicht tegen. Dakramen in het schuine dak hebben meer lichtopbrengst, maar leveren geen extra ruimte op. We adviseren u graag over de beste oplossing in uw situatie.

Zolder verbouwen: isolatie en ventilatie

Om van uw zolder een volwaardige leefruimte te maken, is ook het binnenklimaat erg belangrijk. Een comfortabel klimaat realiseert u met goede isolatie en ventilatie. Door goede isolatie blijft uw zolder in de zomer koel en in de winter juist warm. Het isolatiemateriaal isoleert daarnaast ook geluid, bijvoorbeeld van uw cv-ketel als die op zolder hangt.

Goede ventilatie zorgt voor voldoende frisse lucht, zonder koude tocht. En met de juiste isolatie en ventilatie kunt u ook nog eens flink besparen op uw energierekening. Wij adviseren u hier graag over.

Zolder verbouwen: veiligheid

Denk bij de verbouwing van uw zolder ook goed na over de veiligheid. Zeker als u de zolder gaat gebruiken als speel- of slaapruimte voor de (klein)kinderen is het belangrijk om gevaarlijke situaties te voorkomen. Zorg dus voor een goede afscheiding van het trapgat en een veilige situatie met de cv-ketel. Het is ook verstandig om uw zolder te voorzien van een rook- en brandmelder.

Als u dat wilt verzorgen we ook de wand- en vloerafwerking van uw zolder, zodat u alleen nog maar van uw nieuwe leefruimte hoeft te genieten.