Kontakt
Janssen-Timmerwerken
Holterstraatweg 46 A
7462 TW Rijssen
Homepage:www.janssen-timmerwerken.nl
Telefoon:06-55772366
Fax:

Vloeren

Heeft u nog een authentieke vloer met houten draagbalken? Daarop ligt vaak een dekvloer met de uiteindelijke vloerbedekking. Na verloop van tijd kan uw vloer toe zijn aan onderhoud. De vloer kan verzwakt zijn, of extra versteviging nodig hebben als hij iets zwaars gaat dragen. Of u wilt nieuwe, gladde vloerbedekking en uw dekvloer is niet vlak. Als specialist in de regio Rijssen helpen we u graag met al het timmerwerk aan uw vloer.

Raab Works

De vloer verstevigen

Er zijn verschillende methodes om uw balkenvloer te verstevigen:

  • Extra balken aanbrengen: de druk op de vloer wordt dan over meer draagbalken verdeeld.
  • De vloer opdikken: op de draagbalken wordt een lat bevestigd. Door die lat goed vast te zetten, vormt het één dragend geheel dat sterker is dan de oorspronkelijke balk.
  • Stalen steunbalken haaks onder de bestaande balken plaatsen: dit verstevigt de vloer aanzienlijk.

Deze methodes kunnen ook gecombineerd worden, voor een nog beter resultaat. In geval van houtrot moet dit uiteraard eerst bestreden worden, voordat we de vloer kunnen versterken.

Vloerbalken vervangen

Als de vloerbalken te slecht zijn of te ver zijn weggerot, kan het nodig zijn om de balken compleet te vervangen. Dat is een klus voor een vakman. Het berekenen van de belasting van de balken vereist bijvoorbeeld grote nauwkeurigheid. Wij zijn als timmerman gespecialiseerd in het vervangen van vloeren en helpen u graag.

Een renovatievloer

Als er een hele nieuwe vloer moet worden geplaatst, kunt u vaak ook kiezen voor een prefab renovatievloer. Veel producenten van bouwmaterialen leveren tegenwoordig complete renovatievloeren. De bestaande balkenvloer wordt hiermee snel en degelijk vervangen door een compleet afgewerkte, kierdichte en comfortabele nieuwe vloer.

dekvloer vervangen

Vloerbedekking - zoals parket, tegels of tapijt – wordt meestal niet direct op de draagvloer aangebracht. Op de draagvloer komt eerst een vlakke dekvloer (ook wel deklaag, ondervloer of tussenvloer). De dekvloer werkt niet alleen egaliserend, maar isoleert ook geluid en warmte. Een zwevende dekvloer geeft nog betere isolatie. Is uw dekvloer aan vervanging toe, of is hij niet vlak genoeg voor uw nieuwe vloerbedekking? Wij helpen u graag aan de beste ondervloer voor uw situatie.

Vloerverwarming en vloerisolatie

Als uw vloer laat renoveren of vervangen, dan is dat een goed moment om ook na te denken over de vloerisolatie. Zeker in oude huizen is de vloer vaak slecht of helemaal niet geïsoleerd. En in een nieuwe vloer is ook vrij eenvoudig vloerverwarming te verwerken. Zo bespaart u niet alleen op uw energierekening, maar creëert u ook een veel comfortabeler binnenklimaat.