Kontakt
Janssen-Timmerwerken
Holterstraatweg 46 A
7462 TW Rijssen
Homepage:www.janssen-timmerwerken.nl
Telefoon:06-55772366
Fax:

Trappen

De trap in uw huis of bedrijfspand heeft enorme invloed op de sfeer en uitstraling, zeker als hij in een open ruimte staat. Daarnaast moet hij natuurlijk ook praktisch en veilig zijn. Als specialistisch exclusief timmerwerk in de regio Rijssen helpen we u graag met bij de keuze en het plaatsen van een trap die aan al uw wensen voldoet.

Raab Works

Trappen: materiaalkeuze

Het belangrijk dat uw trap past bij uw interieur. De materiaalkeuze, stijl en vorm van de trap zijn daarbij bepalend. Een houten trap heeft een klassieke uitstraling, terwijl metaal of betonlook ideaal is in een moderner en strakker interieur. Maar ook natuurstenen of glazen trappen hebben een geheel eigen karakter.

Trappen: vorm

Ook qua vorm zijn er verschillende mogelijkheden voor een trap. Een gesloten trap zorgt voor een duidelijke afscheiding, terwijl een open trap meer onderdeel is van de rest van het interieur. Ook met de draaiingen kan worden gevarieerd. Zo kunt u kiezen uit een zogenaamde onderkwart of bovenkwart: een kwartdraai onder- of juist bovenaan de trap. En er zijn ook trappen met zowel boven als onder een bocht. Of wellicht is in uw situatie een spiltrap of wenteltrap de ideale keuze.

Trappen: levensloopbestendigheid

De vorm van de trap hangt natuurlijk vooral af van de beschikbare ruimte. Bij nieuwbouw of een renovatieproject kunt u echter ook de ruimte aanpassen aan de trap. Dan kunt u bij de vorm van uw trap bijvoorbeeld rekening houden met de levensloopbestendigheid. Wellicht wilt u met het oog op de toekomst een wat minder steile trap. Of moet de trap geschikt zijn om later een traplift te kunnen plaatsen.

Trappen: prefab trap of maatwerk?

Tegenwoordig is er veel keuze in prefab trappen. Deze worden in een fabriek samengesteld uit standaard onderdelen, zodat de trap in één keer kan worden geïnstalleerd. Hierbij kunt u kiezen uit veel verschillende afmetingen, onderdelen en materialen. Maar als u heel eigen wensen heeft op het gebied van de vorm, draaiing of uitstraling van uw trap, dan is maatwerk de oplossing. Een maatwerktrap geeft u alle vrijheid om de trap exact naar uw wensen te laten maken.

Trappen: vereisten en beperkingen

Bij beide soorten trappen gelden ook beperkingen. Het Nederlandse Bouwbesluit stelt duidelijke eisen aan trappen. Het gaat dan om zaken als een minimumbreedte, ruimte aan de bovenkant van de trap, aanwezigheid van een leuning en de maat van de treden. En ook de berekeningen moeten kloppen. Het inmeten, installeren en stellen van een trap is een specialistisch karwei.

Wij hebben alle expertise in huis om u te adviseren over de mogelijkheden en aandachtspunten bij de keuze voor een nieuwe trap. En uiteraard verzorgt Janssen-Timmerwerken ook de volledige plaatsing, van het inmeten tot het stellen van de trap.