Kontakt
Janssen-Timmerwerken
Holterstraatweg 46 A
7462 TW Rijssen
Homepage:www.janssen-timmerwerken.nl
Telefoon:06-55772366
Fax:

Schuttingen en vlonders

Wilt u een vlonder of schutting laten bouwen? Op een groot terras kunt u uitgebreid relaxen en een schutting biedt de nodige privacy. Als ervaren exclusief timmerwerk in de regio Rijssen helpen we u graag om uw tuin helemaal aan uw wensen aan te passen.

Heeft u al een tijd het idee om uw tuin in een nieuw jasje te steken? Dat kan met een mooie vlonder of schutting. Op een ruim terras kunt u uitgebreid relaxen. Een schutting biedt de nodige privacy en zorgt dat u uit de wind zit. Wij maken graag een schutting of vlonder op basis van al uw wensen en eisen. Hierbij gebruiken we de beste weer- en windbestendige materialen.

Raab Works

Terras of vlonder

Het terras vormt een verbinding tussen uw huis en de tuin. Vaak wordt het terras gebruikt om even gezellig samen te zitten en te socializen. Om het terras te laten aansluiten bij de tuin, wordt meestal gekozen voor natuurlijke materialen. Een (houten) vlonder is dan een logische keuze. Naast de traditionele vlonderplanken, is er ook veel keuze in vlondertegels. Zo kunt u uw terras een hele eigen uitstraling geven.

Materiaalkeuze voor uw vlonder

Het materiaal van uw vlonder is één van de belangrijkste keuzes. U kunt kiezen voor geïmpregneerd tuinhout (zachthout). Hardhout is een veel duurzamere keuze. Dat is wel duurder in aanschaf, maar blijft zeker 25 jaar goed in uw tuin. Tegenwoordig worden er ook vaak kunststof of composiet vlonderdelen gebruikt. Die hebben de rustieke uitstraling van hout, maar zijn minder onderhoudsgevoelig. Wij adviseren u graag over de voor- en nadelen van al deze materialen.

Schutting

Steeds meer mensen hebben een schutting als tuinafscheiding, in plaats van planten. Een schutting vraagt minder onderhoud en houdt meer wind tegen. Bovendien is het veiliger voor kinderen of huisdieren. Schuttingen zijn er in allerlei variaties, van zachthout of hardhout, met een open of meer gesloten structuur en in met veel verschillende uitstralingen. Natuurlijk kunnen we een kant-en-klare schutting voor u plaatsen, maar als u wat exclusievers zoekt kunnen we hem ook helemaal op maat voor u maken.

Duurzaam en levensloopbestendig

Door te kiezen voor duurzame materialen houdt u ook bij de aanleg van uw tuin rekening met het milieu. Gebruik bijvoorbeeld natuurlijke producten, of kies voor lokale producten en materialen om transport te beperken.

Door te kiezen voor de juiste materialen en indeling, kunt u uw tuin ook in één keer voorbereiden op de toekomst. Een grindpad is bijvoorbeeld veel slechter toegankelijk voor een rolstoel of rollator dan een vlonder en een schutting vraagt veel minder onderhoud dan een heg.