Kontakt
Janssen-Timmerwerken
Holterstraatweg 46 A
7462 TW Rijssen
Homepage:www.janssen-timmerwerken.nl
Telefoon:06-55772366
Fax:

Muren en wanden

Met de muren en wanden in uw huis of bedrijfspand creëert u verschillende ruimtes. Daarnaast geven binnenmuren door hun afwering ook uitstraling en sfeer aan uw interieur. Als specialistisch exclusief timmerwerk in de regioRijssen helpen we u graag met bij het plaatsen of verplaatsen van uw binnenmuren en -wanden.

Het plaatsen van nieuwe wanden of het verplaatsen van bestaande muren is voor ons geen probleem. Graag komen we vrijblijvend bij u langs om de situatie te bekijken en de plannen te bespreken. We kijken dan ook precies welke wanden verplaatst of verwijderd kunnen worden.

Raab Works

Draagmuren verplaatsen of verwijderen

Sommige muren in uw huis of bedrijfspand zijn onderdeel van de dragende constructie. Deze draagmuren kunnen niet zomaar weggehaald worden. Met een extra versteviging van de constructie, bijvoorbeeld met een stalen bint, is het vaak wel mogelijk een draagmuur geheel of gedeeltelijk door te breken of te verplaatsen. Tijdens ons bezoek bespreken we deze mogelijkheden.

Soorten binnenmuren

Het zetten van nieuwe wanden is meestal geen enkel probleem. Vaak wordt hiervoor gebruikgemaakt van gipsplaatwanden op een houten of stalen frame. Deze zijn makkelijk te plaatsen en op maat te maken.

Binnenwanden kunnen ook worden opgebouwd uit (gas)beton, gipsblokken, klakzandsteen of snelbouwstenen. Al deze materialen hebben verschillende eigenschappen, wat betreft draagkracht, gewicht en de isolatie van warmte en geluid. We adviseren u graag over de beste oplossing voor uw situatie.

Afwerking wanden

Binnenwanden kunnen behangklaar of sausklaar worden opgeleverd. Het verschil zit hem in de afwerking. Sausklare wanden zijn gladder afgewerkt: alle oneffenheden zijn weggewerkt. Behangklare wanden zijn minder glad, maar de oneffenheden zijn na het behangen niet meer zichtbaar. Als u dat wilt verzorgen we ook de wandafwerking, zodat u alleen nog maar van uw nieuwe ruimte hoeft te genieten.

Systeemwanden

Systeemwanden zijn een snelle en eenvoudige oplossing om een ruimte te verdelen. Hiermee creëert u in een handomdraai de perfecte sfeer voor uw huis of bedrijfspand. Er zijn systeemwanden in enorm veel verschillende kleuren, vormen en afwerkingen. Ook hele glazen wanden zijn bijvoorbeeld mogelijk. En nog een voordeel: systeemwanden zijn vaak eenvoudig te verplaatsen als u de indeling wilt veranderen.

Duidelijkheid van begin tot eind

Als we goed in beeld hebben wat uw wensen en eisen zijn en de mogelijkheden met u hebben besproken, dan maken we op basis hiervan een offerte en een indicatie van de planning. Tijdens de uitvoering houden we u ook steeds op de hoogte van de planning, de kosten en de werkzaamheden. Zo weet u in het hele project waar u aan toe bent en beperken we de overlast zo veel mogelijk.