Kontakt
Janssen-Timmerwerken
Holterstraatweg 46 A
7462 TW Rijssen
Homepage:www.janssen-timmerwerken.nl
Telefoon:06-55772366
Fax:

Gevelbekleding

Wilt u uw gevel laten betimmeren met gevelbekleding van hout, kunststof of een ander materiaal? Misschien wilt u uw gevel een kleuraccent geven. Of is de bestaande muur niet mooi meer en u wilt hem met gevelbekleding bedekken. Als ervaren exclusief timmerwerk in de regio Rijssen helpen we u graag!

In Nederland is de gevel vaak van baksteen. Toch kan het gebruik van gevelbekleding op (een deel van) de muur een heel mooi effect geven. Het doorbreekt het metselwerk en u kunt uw huis of bedrijfspand er een kleuraccent mee geven. Gevelbelkleding is een leuk alternatief voor een reparatie als de bestaande muur oud en lelijk is. U kunt ook voor gevelbekleding kiezen nadat de buitenkant van uw gevel geïsoleerd is.

Gevelbekleding is er in verschillende materialen:

Raab Works

Houten gevelbekleding

Veel mensen denken bij gevelbekleding automatisch aan hout. Houten gevelbekleding geeft een authentieke uitstraling aan uw huis of bedrijfspand. Bovendien is hout makkelijk te bewerken en in elke gewenste kleur te verven. Hout heeft wel wat onderhoud nodig, maar kan dan bijzonder lang meegaan.

Tegenwoordig wordt er bijvoorbeeld veel red cedar gebruikt. Deze houtsoort hoeft niet geschilderd te worden, vergrijst mooi en is erg duurzaam. Red cedar wordt veel gebruikt in moderne architectuur. Houten gevelbekleding past dus niet alleen in een landelijke stijl, het kan ook heel modern zijn.

Kunststof gevelbekleding

Zoekt u een onderhoudsvriendelijkere en relatief goedkope gevelbekleding? Dan is kunststof misschien de oplossing voor u. Tegenwoordig is er keuze uit mooie, strakke kunststof gevelplaten. En er is ook kunststof met een prachtige houtnerf die niet van echt is te onderscheiden. U kunt kunststof gevelbekleding kiezen in elke kleur die u wilt, maar het is niet makkelijk in een andere kleur te verven. Ook eventuele beschadigingen zijn lastig te repareren.

Andere vormen van gevelbekleding

Naast hout en kunststof zijn er ook andere alternatieven voor gevelbekleding. Denk bijvoorbeeld aan vezelcement. Er zijn vezelcement platen die op steen lijken, of met een bijna perfecte houtlook. Sierpleister is ook een mogelijkheid. Een mooie bepleisterde gevel geeft een heel authentiek effect. Metalen gevelbekleding geeft u huis of bedrijfspand juist een heel strak, eigen karakter. Zowel met aluminium als zink is er van alles mogelijk.

Gevelisolatie

Zoals gezegd, is gevelbekleding een perfecte oplossing om gevelisolatie te bedekken. Omgekeerd betekent dat ook dat als u gevelbekleding overweegt, het misschien goed is om gelijk na te denken over gevelisolatie. Isolatie aan de buitenkant van de gevel is namelijk zeer effectief. Het bespaart flink op uw energiekosten en u krijgt een comfortabeler huis of bedrijfspand.