Kontakt
Janssen-Timmerwerken
Holterstraatweg 46 A
7462 TW Rijssen
Homepage:www.janssen-timmerwerken.nl
Telefoon:06-55772366
Fax:

Dakramen en daglichtsystemen

Wilt u meer licht in uw huis of bedrijfspand? Dan is een dakraam of lichtkoepel misschien de oplossing voor u. Omdat zonlicht van bovenaf komt, heeft een daglichtsysteem in het dak veel meer effect dan een ‘gewoon’ verticaal raam. Als specialist in de regio Rijssen helpen we u graag met het kiezen en plaatsen van een daklicht dat helemaal bij uw wensen en woning past.

Met een goed gekozen en geplaatst daglichtsysteem verandert een donkere ruimte in een prachtige lichte kamer. Een effect waar kunstlicht niet aan kan tippen. Met een relatief eenvoudige verbouwing creëert u zo meer wooncomfort of werkplezier.

Raab Works

Daglichtsystemen: ventilatie en isolatie

Naast het extra licht zorgen dakramen of andere daglichtsysteem ook voor extra ventilatie, zeker in afgesloten ruimtes. Dakramen en lichtkoepel worden tegenwoordig geleverd met uitstekend isolerende kozijnen en glas. Zo dragen ze ook bij aan een goede dakisolatie.

Er zijn verschillende daglichtsystemen voor hellende of platte daken:

Dakramen voor hellende daken

Dakramen of dakvensters zijn bij uitstek geschikt voor hellende daken. Door de schuine plaatsing profiteert u van een optimale lichtopbrengst. U kunt kiezen voor één groot dakraam, of meerdere (gekoppelde) dakramen. Uiteraard kunt u het een dakraam openzetten voor extra ventilatie. Vaak hebben dakramen ook een ventilatierooster of een ventilatiestand, waarmee het raam op een klein kiertje open blijft staan.

Lichtkoepels of daglichtsystemen voor platte daken

Voor platte daken zijn er ook prachtige manieren om meer daglicht binnen te krijgen. Met een lichtkoepel haalt u al veel daglicht binnen. Of wat denkt u van een lichtstraat? Met zo’n langgerekte dakopening krijgt u een zee van daglicht en sfeer in uw huis of bedrijfspand.

Een bijzonder hulpmiddel om meer daglicht in huis te krijgen is een lichttunnel. Een lichttunnel bestaat uit een kleine lichtkoepel en een reflecterende buis met spiegels. Met een lichttunnel kunt u inpandige ruimtes verlichten, waar anders nooit daglicht zou komen. Denk aan een badkamer of toilet, de hal, keuken of kelder.

Daglichtsysteem voor uw huis of bedrijfspand

Er zijn dus nogal wat verschillende daglichtsystemen. Des te belangrijker om alle overwegingen goed op een rijtje te zetten. U wilt tenslotte een optimaal profiteren van het extra daglicht in uw huis of bedrijfspand. En het plaatsen van uw dakraam of daglichtsysteem moet in één keer goed gebeuren, zeker als we daarvoor een gat in uw dak moeten maken.

Onze vakmensen van Janssen-Timmerwerken hebben veel ervaring met het plaatsen van daglichtsystemen. Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze en het plaatsen van uw dakraam, lichtkoepel of lichtstraat. U zult verstelt staan van het resultaat.