Kontakt
Janssen-Timmerwerken
Holterstraatweg 46 A
7462 TW Rijssen
Homepage:www.janssen-timmerwerken.nl
Telefoon:06-55772366
Fax:

Dakgoten en boeiboorden

Goede dakgoten en boeiboorden zijn belangrijke onderdelen van uw huis of bedrijfspand. We staan er zelden bij stil, maar zonder dakgoot loopt het water als een waterval van uw (schuine) dak. Boeiboorden zijn de afwerking van uw dakrand en dus erg bepalend voor de uitstraling van uw pand. Als specialist in de regio Rijssen helpen we u graag met bij het plaatsen, vervangen en onderhouden van uw dakgoten en boeiboorden.

Dakgoten en boeiboorden liggen in weer en wind buiten en hebben heel wat te verduren. Met het oog op het onderhoud is de keuze voor het materiaal is dus erg belangrijk. Maar het is ook mooi als de dakgoot en boeiboorden passen bij uw huis of bedrijfspand. Er is genoeg keuze uit verschillende materialen en afwerkingen:

Raab Works

Houten dakgoot of bakgoot

Dakgoten en boeiboorden zijn in allerlei materialen verkrijgbaar. Vroeger werd er veel hout gebruikt. Hout is nog steeds populair vanwege de mooie natuurlijke uitstraling, maar het is ook onderhoudsgevoelig. Voor een dakgoot die veel hemelwater moet opvangen en afvoeren is hout vaak geen goede keuze.

Een onderhoudsvriendelijker oplossing voor een echt houten dakgoot is de bakgoot. De bakgoot wordt aan de buitengevel bevestigd en afgewerkt met een decoratieve bekisting (boeiborden) van hout. Een afwerking van kunststof, metaal of komposiet is ook mogelijk en vraagt nog minder onderhoud. De goot zelf is meestal van metaal of pvc. Dit type goot wordt in Nederland veel toegepast.

Metalen dakgoten en boeiboorden

Een metalen dakgoot is vaak net wat opvallender én weerbestendiger dan een houten dakgoot. Vanwege de gunstige eigenschappen zijn zink en aluminium het meest populair. Deze metaalsoorten roesten niet, gaan lang mee en zijn erg weersbestendig. Roestvrijstaal en koper worden ook gebruikt, alhoewel de laatste soort voornamelijk voorkomt bij exclusieve architectuur. Ook voor de boeiboorden is metaal een optie.

Kunststof dakgoten en boeiboorden

Kunststof is ook een goed materiaal voor een dakgoot of boeiboord. Tegenwoordig is kunststof verkrijgbaar in mooie kleuren, eventueel voorzien van een houtnerf die niet van echt te onderscheiden is. De uitstraling van een traditionele houten dakgoot wordt dus gecombineerd met het gemak van bijna onderhoudsvrij kunststof. Daarnaast zijn kunststof dakgoten en boeiboorden vaak gunstig geprijsd.

Het juiste advies en onderhoud voor uw dakgoten

Er zijn dus nogal wat verschillende materialen waar u uit kunt kiezen voor uw dakgoten en boeiboorden, elk met zijn eigen voordelen en uitstraling. Des te belangrijker om alle overwegingen goed op een rijtje te zetten. Onze adviseurs van Janssen-Timmerwerken helpen u bij juiste de keuze. Natuurlijk verzorgen we ook een professionele plaatsing en onderhoud van uw dakgoten en boeiboorden.