Kontakt
Janssen-Timmerwerken
Holterstraatweg 46 A
7462 TW Rijssen
Homepage:www.janssen-timmerwerken.nl
Telefoon:06-55772366
Fax:

Dak en dakconstructie

Het dak beschermt u en uw huis tegen invloeden van buitenaf: zon, warmte kou en regen. Het is dus erg belangrijk dat de dakconstructie goed in orde is. Als specialist in de regio Rijssen helpen we u graag bij het kiezen, plaatsen en onderhouden van uw dakconstructie.

Wij zijn als exclusief timmerwerk gespecialiseerd in vrijwel alle werkzaamheden rond het onderhouden en vernieuwen van daken. Ook andere dakwerkzaamheden zoals het plaatsen van een dakkapel, een dakraam of daglichtsysteem, dakisolatie, dakgoot of boeiboorden kunt u met een gerust hart aan ons overlaten.

Raab Works

Onderhoud aan het dak

Wanneer u uw dak (opnieuw) laat bedekken, is het belangrijk om te kiezen voor een duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal dat bij uw pand past. Maar hoe duurzaam uw dak ook is, goed onderhoud blijft altijd noodzakelijk.

Dakpannen kunnen kapot gaan of van het dak waaien. Een plat dak kan beschadigd raken door bijvoorbeeld vuil of slijtage. Regenwater dat niet snel genoeg wegloopt, zal een andere weg zoeken via de muren of het dak. Repareer uw dak daarom altijd zo snel mogelijk. Dat voorkomt verdere schade, zoals lekkages of vochtproblemen die ook de dakconstructie kunnen aantasten.

De dakconstructie van een hellend of plat dak

De dragende constructie van een hellend dak wordt ook wel 'de kap' genoemd. Dit is het geraamte van het dak met horizontale en/of verticale steunbalken (spanten). Hierop ligt de isolatie, het dakbeschot en de dakbedekking.

De constructie van een plat dak is relatief eenvoudig. Het bestaat uit een onderconstructie, isolatiemateriaal en de dakbedekking. De onderconstructie moet stevig genoeg zijn om het gewicht van de dakbedekking en een eventuele belasting te dragen. Een plat dak is nooit 100% vlak. De dakbedekking wordt altijd op afschot gelegd, zodat het regenwater goed kan wegstromen.

Reparatie en renovatie van uw dak

Door lekkages of onvoldoende ventilatie in uw pand, kan er vocht in de dakconstructie komen. Als u kampt met lekkages komen we graag vrijblijvend langs voor een inventarisatie. Misschien is het met een kleine reparatie opgelost. Als uw dak zwaarder is aangetast, is vervanging van de dakbedekking misschien een betere keuze. Voordat de we nieuwe dakbedekking plaatsen, vervangen we eerst de slechte delen van de het dakbeschot of de dakconstructie. Ook kan er naar wens isolatie op het dak worden aangebracht.

Dakisolatie

Als u een nieuw dak laat plaatsen, of uw bestaande dak gaat vervangen of renoveren, dan is dat een goed moment om ook na te denken over de dakisolatie. Omdat warme lucht stijgt, is een slecht geïsoleerd dak de grootste verliespost van warmte uit uw huis.

Afhankelijk van het type dak (hellend of plat) kan er gekozen worden voor isolatie aan de binnen- of buitenkant. De binnenzijde van het dak kan altijd (na)geïsoleerd worden. Maar het is effectiever om de buitenzijde van het dak te isoleren. Het isolatiemateriaal moet dan onder de dakbedekking worden aangebracht.