Kontakt
Janssen-Timmerwerken
Holterstraatweg 46 A
7462 TW Rijssen
Homepage:www.janssen-timmerwerken.nl
Telefoon:06-55772366
Fax:

Schilderen

Wilt u uw huis of bedrijfspand laten schilderen? Goed schilderwerk is belangrijk. Het heeft een beschermende functie en de gekozen kleur heeft veel invloed op de uitstraling van uw pand. Als ervaren timmerbedrijf in Rijssen helpen wij u graag bij al uw schilderwerk, buiten én binnenshuis.

Of het nu gaat om binnen- of buitenschilderwerk, onze schilders gebruiken altijd professioneel materiaal en leveren vakwerk af. Dat scheelt uiteindelijk ook weer in uw onderhoudskosten. Uiteraard verzorgen wij al het benodigde materiaal, dus ook de steigers.

Raab Works

Goed schilderen = een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt zeker voor schilderen. Door het houtwerk goed voor te behandelen, hecht de verf goed, beschermt het optimaal en blijft het lang zitten. Voordat we gaan schilderen, schuren we hout eerst goed en verwijderen we eventuele oude verflagen. We controleren het hout op houtrot en repareren of vervangen eventuele slechte delen.

Ruw hout dat voor de eerste keer geverfd wordt, vraagt om een specifieke aanpak. Dit schuren we zelfs tussen de verflagen door, omdat de houtvezels na elke verflaag omhoog komen.

Verschillende functies, andere verf

Voor een duurzame beschermlaag is ook de keuze voor de juiste verf erg belangrijk. Als we gipsplaat of een ander poreus materiaal schilderen, dan behandelen we de ondergrond eerst met een primer. Deze primer heft de zuigende werking van de ondergrond op, waardoor de (latex) verf beter dekt.

Daarnaast houden we rekening met de functie van de ruimte. In een badkamer, waar het vaak vochtig is, schilderen we met andere verf dan in een droge ruimte. En een trap die veel belopen wordt, schilderen we met een speciale, slijtvaste verf.

Buiten schilderen

Het verfwerk aan de buitenkant van uw huis of bedrijfspand heeft het zwaar te verduren, door weersinvloeden en uv-straling. Daarom gebruiken we voor hiervoor een speciale buitenverf, eventueel met extra duurzame kwaliteiten. Zo is er verf met een uv-remmer, die zorgt dat het verfwerk minder snel verkleurd. In andere verfsoorten zijn kunsthars of andere polymeren verwerkt. Het hars maakt de verflaag sterker en beter bestand tegen stoten en krassen.

Regelmatig onderhoud is belangrijk

Het is slim uw buitenschilderwerk eens in de vijf jaar te onderhouden. Met name de straling van de zon beïnvloedt de kwaliteit van de verf. En door de wisselende temperaturen komt er spanning op de verflaag. Er kunnen kleine scheurtjes in de verf komen, waardoor vocht in de ondergrond kan trekken. Deze haarscheurtjes zijn nauwelijks zichtbaar, maar kunnen na enkele jaren leiden tot afbladderen van de verf en houtrot.