Kontakt
Janssen-Timmerwerken
Holterstraatweg 46 A
7462 TW Rijssen
Homepage:www.janssen-timmerwerken.nl
Telefoon:06-55772366
Fax:

Renovatie kozijnen

Zijn de kozijnen van huis of bedrijfspand toe aan renovatie? Goed onderhoud kan de levensduur van uw kozijnen flink verlengen. Toch komt er uiteindelijk een moment dat vervangen van uw kozijnen goedkoper is dan repareren. Als ervaren exclusief timmerwerk in Rijssen helpen wij u graag bij uw kozijnrenovatie.

Raab Works

Kozijnen onderhouden

Goed onderhoud zorgt ervoor dat uw kozijnen lang mee gaan. Houten kozijnen moeten regelmatig geschilderd worden. Beschadigde delen of stukken met houtrot kunnen dan gelijk worden aangepakt. Bij aluminium en kunststof kozijnen volstaat regelmatig schoonmaken, smeren van de scharnieren en eventueel het stellen van het kozijn. Voor al het onderhoud aan uw kozijnen kunt u bij ons terecht.

Levensduur van het kozijn

Ondanks uw en onze goede zorgen, komt er echter een moment dat het beter is om de kozijnen te vervangen. Ieder kozijn heeft een bepaalde levensduur. Die levensduur eindeloos proberen te verlengen is uiteindelijk weggegooid geld. Een hardhoutenkozijn gaat tenminste 25 jaar mee, maar goed onderhouden vaak (veel) langer. Aluminium heeft een gemiddelde levensduur van 40 jaar en kunststof zelfs 50 jaar.

Geïsoleerde kozijnen en isolatieglas

Niet alleen de staat van het kozijn is een reden om ze te vernieuwen. Ook voor het plaatsen van isolatieglas is het soms nodig om de kozijnen te vervangen, aangezien dit dikker is. Na enkel glas en ‘gewoon’ dubbel glas is tegenwoordig Hoog Rendementsglas, ofwel HR++ glas de standaard. Alle HR-glassoorten zij gevuld met edelgas en hebben een onzichtbare coating aan de binnenzijde die de warmte weerkaatst.

Ook de isolatiewaarde van de kozijnen zelf verbetert. Zo hebben aluminium kozijnen tegenwoordig een koudebrug onderbreking, waardoor warmte niet naar door het kozijn buiten kan ontsnappen. Ook houten en kunststof kozijnen zijn tegenwoordig vaak extra geïsoleerd. Door de isolatie van uw ramen en kozijnen te verbeteren bespaart u niet alleen energie, u vergroot ook het comfort van uw woning op bedrijfspand.

Houten, kunststof of aluminium kozijnen

De belangrijkste keuze bij uw nieuwe kozijnen is het materiaal. Kiest u karakteristieke houten kozijnen. Of gaat u voor praktisch onderhoudsarm en gunstig geprijsd kunststof? Of bent u gecharmeerd van strakke en stijlvolle aluminium kozijnen? Elk materiaal heeft zo zijn eigen voor en nadelen.

Onze kozijnexperts van adviseren u graag over de beste oplossing in uw situatie. Wij bespreken alle opties met u, waarna u een gedegen afweging kunt maken van functionaliteit, stijl, investering, onderhoud en energiebesparing. Vergeet daarbij ook niet na te denken over goed en veilig hang- en sluitwerk.