Kontakt
Janssen-Timmerwerken
Holterstraatweg 46 A
7462 TW Rijssen
Homepage:www.janssen-timmerwerken.nl
Telefoon:06-55772366
Fax:

Dakrenovatie

Is uw huis of bedrijfspand toe aan een dakrenovatie? Is de dakbedekking kapot en is daardoor mogelijk ook uw dakbeschot of dakconstructie beschadigd? Of woont of werkt u in een oud gebouw waarvan het dak vernieuwd moet worden? Als ervaren exclusief timmerwerk in Rijssen helpen wij u graag bij uw dakrenovatie.

Renovatie van schuin rieten dak

Vrijblijvende inventarisatie

Zonder een goed dak kunt u niet fijn en comfortabel wonen. Ondanks goed onderhoud, kan uw dak op een bepaald moment aan renovatie toe zijn. Als u last heeft van lekkages of andere dakproblemen, komen wij vrijblijvend langs voor een inventarisatie. Misschien is een kleine reparatie de oplossing. Is uw dak zwaarder aangetast? Dan is een grondige renovatie of vervanging van het dak misschien een betere keuze.

Dakrenovatie pannendak

Bij een pannendak kan lekkage ontstaan als een dakpan scheurt, breekt of los komt te zitten. Mogelijk is het voldoende om enkele pannen te vervangen. Maar als er regenwater in het dakbeschot of de dakconstructie is gekomen, kan het dak ook geheel of gedeeltelijk aan vervanging toe zijn.

Een fikse klus, maar door het dak in één keer goed aan te pakken bent u er wel voor zo’n 30 tot 50 jaar vanaf. Een pannendak heeft namelijk een erg lange levensduur, zeker als het professioneel geplaatst is. Natuurlijk helpen we u daar graag bij!

Dakrenovatie plat dak

Een plat dak kan beschadigd raken door vuil of slijtage. In een bitumen dak kunnen ook scheuren ontstaan, net als bij dakpannen. Blazen en ingezonken grind kunnen eveneens problemen veroorzaken. Bij platte daken is de waterdichtheid extra belangrijk, omdat het water minder snel van een plat dak stroomt. Om te zorgen dat er absoluut geen water door het dak kan, zijn verschillende waterdichte afdichtingen beschikbaar. Wij adviseren u hier graag over.

Dakrenovatie en duurzaamheid

Als u uw dak laat renoveren of vervangen, dan is dat een goed moment om ook na te denken over de dakisolatie. Omdat warme lucht stijgt, is een slecht geïsoleerd dak de grootste verliespost van warmte uit uw huis. Afhankelijk van het type dak kunt u kiezen voor isolatie aan de binnen- of buitenkant. De binnenzijde van het dak kan meestal ook later (na)geïsoleerd worden. Maar het is altijd effectiever om de buitenzijde van het dak te isoleren. De dakbedekking moet dan van het dak, om het isolatiemateriaal op het dakbeschot aan te brengen. Dit kunt u dus het beste doen als de dakbedekking toch al (gedeeltelijk) verwijderd is.

Wij zijn als exclusief timmerwerk gespecialiseerd in vrijwel alle werkzaamheden op en rond het dak. Naast dakrenovatie en onderhoud kunt u ook andere dakwerkzaamheden zoals het plaatsen van een dakkapel, een dakraam of daglichtsysteem, of dakgoten en boeiboorden met een gerust hart aan ons overlaten.
Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen bij uw dakrenovatie?