Kontakt
Janssen-Timmerwerken
Holterstraatweg 46 A
7462 TW Rijssen
Homepage:www.janssen-timmerwerken.nl
Telefoon:06-55772366
Fax:

Ventilatie

U staat waarschijnlijk niet of nauwelijks stil bij de kwaliteit van de lucht in uw huis of kantoor. Toch is de lucht in veel gebouwen ongezonder dan de buitenlucht.

Goed ventileren is essentieel, zeker in energiezuinige en goed geïsoleerde woningen. Met goede ventilatie heeft u minder last van tocht en temperatuurschommelingen. U hoeft minder te stoken en bespaart energie. Bovendien verkleint ventilatie de kans op vocht- en schimmelproblemen, die gevaarlijk zijn voor uw gezondheid.

Raab Works

Mechanische ventilatie

Gezonde en schone lucht vermindert de kans op hoofdpijn, allergieën en vermoeidheid. In veel gebouwen is daarom sinds de jaren ’80 een mechanische ventilatie- of een Warmte-terugwin-installatie (WTW) geplaatst.

Mechanische ventilatie werkt beter dan natuurlijke ventilatie. De lucht wordt continu ververst, doordat het ventilatiesysteem voortdurend lucht uit het pand wegzuigt. Voorwaarde is wel dat het ventilatiesysteem goed wordt aangelegd en onderhouden. Heeft u een ventilatiesysteem? Laat dit systeem dan regelmatig schoonmaken en controleren.

Natuurlijke ventilatie

De meeste huizen hebben echter geen mechanische ventilatie. Het is ook niet altijd mogelijk of efficiënt om dit alsnog aan te brengen. Voor gezonde schone lucht bent u dan aangewezen op de luchtroosters en ramen in uw huis.

Een combinatie van natuurlijke en mechanische is ook mogelijk. Verse lucht komt dan via ventilatieroosters naar binnen en vervuilde lucht wordt door een mechanisch ventilatiesysteem afgevoerd naar buiten. Hierdoor ontstaat meer luchtcirculatie en worden bijvoorbeeld vochtproblemen in uw huis opgelost.

Voldoende ventilatieroosters

Bijna de helft van de (meestal oudere) huizen heeft ook geen ventilatieroosters. Door op strategische plekken luchtroosters te plaatsen heeft u altijd voldoende frisse lucht en zo min mogelijk last van tocht en koude luchtstromen. Denk bijvoorbeeld bij de aanschaf van nieuwe kozijnen dus ook goed na over ventilatieroosters. Wij adviseren u hier graag over.